Ходил съм, но грешката не може да бъде идентифицирана според МАЙСТОРА. Не знам не съм много в час дали това е възможно и затова се обръщам към вас. А това гърмене не може ли да бъде и от бедна горивна смес?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с паленето при студен двигател
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от stanХодил съм, но грешката не може да бъде идентифицирана според МАЙСТОРА. Не знам не съм много в час дали това е възможно и затова се обръщам към вас. А това гърмене не може ли да бъде и от бедна горивна смес?
ама въпроса е що ти е бедна сместа на студена кола ?
темепратурен датчик в термостата сменя ли ?
те са по ок. 25лв и може да свърши работа ?'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
е то може да е от маса неща - клапан да не затваря примерно или на мене ми трещи при палене от ... незнам и аз от какво ма примерно от кабелите да хвърчат искри или да смуче въздух от някъде... ако е датчик някакъв щяха да го хванат на компа'93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
'98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Първоначално публикувано от HrabriПри бедна смес гърми в ауспухните тръби. Абе я си измери компресията, че някой клапан може и да не затваря....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ами аз мисля че все пак е някой датчик или нещо по електрониката. Ако е механично няма да се оправя като загаси колата и запали пак. Или пък да има такава разлика студена топла. Така че според мен туй клапан или въздух да смуче е по малко вероятно. На какъв майстор си ходил?? Като форсираш и прекъсва (гърми) пуши ли, мерише ли на бензин?? Се ми се вижда като температурен датчик ама пък компа трябва да го хване.
Comment
-
Майстора не е кой знае какъв тъй като в Разград няма такива. Ходих и в Русе на сервиза на Алфа, но и там са същата работа. Има ли нещо по свястно в района Търново - Варна. Къде се намира този температурен датчик на термостата? Определено мирише на бензин когато прекъсва. Това какво означава?
Comment
-
Колега явно си от Русе, ако не ти е проблем, след Нова година разходи се до Белене /120км./. Мисля че тук има човек който ще ти помогне, пък и да се видим все пак алфистите в северна България сме рядка порода!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury_alfataПървоначално публикувано от HrabriПри бедна смес гърми в ауспухните тръби. Абе я си измери компресията, че някой клапан може и да не затваря....
Само че, газанализатора показва друго97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от stanМайстора не е кой знае какъв тъй като в Разград няма такива. Ходих и в Русе на сервиза на Алфа, но и там са същата работа. Има ли нещо по свястно в района Търново - Варна. Къде се намира този температурен датчик на термостата? Определено мирише на бензин когато прекъсва. Това какво означава?
и достъпа до него е направо директен....
ох после ако не ме домързи ще сляза до долу и ще снимам колата
с Ключ 21 се отвива и е добре да стане на отвита капачка на разширителния съд на антифриза, и на студена кола
трябва да видиш дали твоя е с 2 или с 3 "крака"
в Т&Н имат и двата по 28лв са ...'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoПървоначално публикувано от stanМайстора не е кой знае какъв тъй като в Разград няма такива. Ходих и в Русе на сервиза на Алфа, но и там са същата работа. Има ли нещо по свястно в района Търново - Варна. Къде се намира този температурен датчик на термостата? Определено мирише на бензин когато прекъсва. Това какво означава?
и достъпа до него е направо директен....
ох после ако не ме домързи ще сляза до долу и ще снимам колата
с Ключ 21 се отвива и е добре да стане на отвита капачка на разширителния съд на антифриза, и на студена кола
трябва да видиш дали твоя е с 2 или с 3 "крака"
в Т&Н имат и двата по 28лв са ...
А като я гониш над 4000 оборота изчиства ли или си е все тая.
Comment
-
Първоначално публикувано от HrabriПървоначално публикувано от Mury_alfataПървоначално публикувано от HrabriПри бедна смес гърми в ауспухните тръби. Абе я си измери компресията, че някой клапан може и да не затваря....
Само че, газанализатора показва другоFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
-
[quote=Mury_alfata]Първоначално публикувано от HrabriПървоначално публикувано от "Mury_alfata":3lnqpv7uПървоначално публикувано от HrabriПри бедна смес гърми в ауспухните тръби. Абе я си измери компресията, че някой клапан може и да не затваря....
Само че, газанализатора показва друго[/quote:3lnqpv7u]
CO = 0 и минавах прегледа97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
Comment